Odafigyelés, következetesség…

Maczkó Róbert vagyok.

Családunkban a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottunk meg vállalkozásunkat – ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk – melynek legfontosabb célja a kiemelkedő minőségű borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is. Jelenleg 18,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken, Magyarország legdélibb fekvésű, legnaposabb borvidékén. A hosszú, száraz nyarak, a szubmediterrán éghajlat és a löszös talaj, mind ideális feltételeket teremt a szőlőtermesztésnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok.

A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért eredmények, valamint vendégeink és vásárlóink megerősítenek abban, hogy jó úton járunk, és ezt az utat kell folytatnunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, de hatalmas öröm számomra, hogy családommal együtt dolgozunk a céljaink elérésén, beleértve a kis “Maczkókat” is, akik egyre gyakrabban segítenek szabadidejükben.

Kikkel dolgozom?

Édesapám a szőlész, ő felel az ültetvényekért, az alapanyag minőségéért.
A borokat én készítem, irányítom a munkálatokat a szürettől kezdődően egészen a palackozásig. És sokat irodázom, és én tartom a borkóstolókat, és van, hogy besegítek a felszolgálásban, vagy akár a konyhán is.
Feleségem, Bogi vezeti a borozónkat, szervezi a kitelepüléseinket, de segít az értékesítésben és a marketinggel kapcsolatos döntésekben is.

Hol találsz meg minket?

Villányban élünk és dolgozunk, ha erre jártok, nézzetek be borozónkba a pincesoron, itt gyakran összefuthattok velünk személyesen is. Fontosnak tartjuk, hogy azokkal is találkozhassunk, akik ritkán járnak felénk, ezért évről-évre részt veszünk az ország legnagyobb fesztiváljain, boros rendezvényein, az utóbbi években pedig már néhány külföldi szakmai rendezvényre is eljutottunk.

Ha pedig a borainkat keresitek, kattintsatok a webshopunkra, illetve találkozhattok velük szaküzletekben, vinotékákban, alapborainkat pedig megtaláljátok a nagy áruházláncok polcain is.

Scroll to Top