RedY, Villány legújabb márkája

Megérkezett a RedY, Villány legújabb márkája

Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas…

 

A ready (angolul kész) szó játékos megkurtításával létrehozott RedY (szó szerint „vörös y”) nevet kapta a Villányi borvidék legújabb terméke. A névben az Y arra utal, hogy a villányi pincészetek ezen a „bisztróboron” keresztül szeretnék megszólítani és megnyerni maguknak a Y generáció fiataljait.

 

Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örök ifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t..

 

A bor, amelyet kezdetben 10 pincészet állít elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Már itt eldől, hogy míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.

 

RedY, Villány legújabb márkája

RedY termelő pincészetek: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Pincészet, Mokos Családi Pincészet, Ősi Pincészet, Polgár Pincészet, Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

 

A „Villányvidámarcát” felvillantó RedY egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, fellelhetők enyhe hordóhasználatra utaló fás jegyek, miközben a kortyban a lendületes gyümölcsös primer ízek dominálnak.

 

Az új termékkel legelőször április 7-én a pécsi Zsolnay Negyedben, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstoló fesztiválon lehet találkozni. Ezzel egyidőben a Vince Budapest rendezvényen  a “Villány két arca” workshop keretén belül kóstolhatják először az érdeklődők. A hivatalos premier a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.

Scroll to Top