Fedezd fel Villányt és környékét!

gyaloggyalogosan – Tölts el néhány napot úgy Villányban, hogy be sem indítod az autót! A város melletti szőlőhegy és a környékbeli dombos táj bővelkedik jelölt és jelöletlen túraútvonalakban, könnyed sétával bebarangolhatja a híres dűlőket, vezetett túrára jelentkezhet a Szársomlyóra, vagy eljuthatsz gyalogosan Máriagyűdön keresztül Bisséig. Kincseket rejt a környék geoláda-vadászoknak is! A www.geocaching.com oldalon megtalálod azokat a lelőhelyeket, melyek Villányban vagy annak közelében találhatók.

bringávalkerékpárral – Évről évre egyre többen választják Villányt úticélként a kerékpárosok is. Mára már szerencsére igen sok, jó minőségű kerékpárút várja a bicajjal kirándulókat, összekötve Villányt a környező településekkel, gyakorlottabbak eljuthatnak innen Harkányon keresztül akár a Dráváig is. Aki bicikli nélkül érkezik, az kölcsönözhet is néhány órára.

autóvalautóval, motorral –Villány és környéke számos olyan látnivalót kínál, melyet érdemes felkeresni, ha erre járnak.

 

Összeszedtünk néhány olyan helyet, melyet érdemes felkeresni, amíg itt vannak.

villányi pincesorVillányi Történelmi Pincesor – Villány fő utcája, ahol a neves borászok pincéi éppúgy megtalálhatók, mint a családi pincészetek présházai.
www.villany.hu

Kilátó – Villány – Könnyű sétával a Katolikus templom felé vezet az út a kilátóhoz, melynek felső szintjéről gyönyörű kilátás nyílik a városra és a szomszéd településekre.

Nagyharsányi Szoborpark – A nonfiguratív szobrokkal teli bányaöböl megkapó látványt nyújt. A Szársomlyó–hegy elhagyatott kőbányájában 1967-től alkottak olyan szobrászok, akiknek kísérletezési szándéka messze túlmutatott az akkori köztéri szobrászat lehetőségein.
http://villanyiborvidek.hu/villanyi-borvidek/latnivalok/nagyharsanyi-szoborpark

siklósi várSilósi Vár – A nemrégiben felújított Siklósi Vár Villánytól 15 perces autóútra található. Bormúzeum, várbörtön, kínzókamra, fegyvertörténeti kiállítás és más érdekességek várják az idelátogatót.
www.siklosivar.hu

Máriagyűdi Kegytemplom – A Máriagyűdi Bazilika Magyarország egyik legkedveltebb zarándok-célpontja. Ezrek keresik fel a gyönyörű temlomot minden évben, mely Villánytól 15 km-re található.
http://www.mariagyud.hu/

Eszék – A horvátországi városka Villánytól alig egy órás autóútra található. Sétáljon egyet a belvárosban, kávézzon a Dráva-parton, vagy keresse fel az eszéki állatkertet, ahol éppúgy megtalálja a nagyvadakat is, mint az erdők-mezők kisragadozóit! A út meletti csárdákban megkóstolhatja a helyi halászlevet, cevapcicit, pleskavicát.
www.osijek.hr

Pécs – Ha még nem járt a Zsolnay Kulturális Negyedben, mindenképp szorítsa be a kirándulások sorába! Betérhet csupán egy sétára is, de számos program is vár minket a falakon belül. Kicsiknek is, nagyoknak is felejthetetlen élmény a Varázstér, a Planetárium, alkotókedvűek elkészíthetik saját kerámiájukat a Kerámia-Festödében.. ha pedig elfáradtak, kölcsönözhetnek pikniktakarót, és pihenhetnek egyet a játszótéren.
http://www.zsolnaynegyed.hu/

2016 tavaszán nyitja meg újra kapuit a felújított Pécsi Állatkert!
www.pecszoo.hu

Villánykövesdi Pincesor – A képeslapokról, fotókról ismert gyönyörű pincék Villánytól mindössze néhány perces autóútra találhatók. Álljanak meg egy sétára, vagy kapcsolódjanak ki a pincesor melletti árnyas játszótéren!
http://www.villanykovesd.hu/

Palkonya – Messziről látható templomtornyáról és hangulatos pincéiről ismerjük Palkonyát, ahol számos rendezvénnyel várják a kirándulókat. A legismertebb a Palkonyai Nyitott Pincék, mely minden évben Pünkösdkor kerül megrendezésre.
www.palkonya.hu

villányi hegy

A környék fürdői

Siklósi Thermal Spa – a Villányhoz legközelebb található fürdő, mely télen-nyáron élményeket kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
www.siklosfurdo.hu

Harkányi Gyógyfürdő – Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, ami Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. A fürdőzés mellett pihentető, frissítő és gyógyító kezelések közül válogathatnak.
www.harkanyfurdo.hu

Orfűi tavak – Pécstől néhány kilométerre, a Mecsek ölelésében fürödhet, horgászhat, kajakozhat, vizibiciklizhet vagy akár sárkányhajózhat. Ha itt jár, ellátogathat a Kemencés Udvarba vagy a Malommúzeumba is.
www.orfu.hu

Magyarhertelendi Fürdő – Igazi családbarát fürdő – egy órás autóútra Villánytól. Ha kisgyermekekkel látogatnak el hozzánk, biztosan jó választás Magyarhertelend. Árnyékos pihenőhelyekkel, sétányokkal, kinti – és fedett medencékkel nyugodt pihenést biztosít. Szaunaparkja egész évben programokkal várja a szaunázást kedvelőket.
http://www.hertelenditermal.hu/

 

LÁTOGASSON EL HOZZÁNK…

Borkóstolókkal illetve szállással kapcsolatos kérdéseikkel keressen minket
a +36-70/337-9870-es telefonszámon, vagy az info@maczkorobert.hu e-mail címen.
Tekintse meg szállás lehetőségünket…

Scroll to Top